Publicatie: Nederbetuwe.nl | Januari 2017

Bedrijfsbezoek aan Ekosiet in Dodewaard

De wethouders Keuken, Gerritsen en Benschop brachten op 18 januari een bezoek aan het bedrijf Ekosiet in Dodewaard. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van producten van gegoten composietsteen. Naast gevelelementen en dorpels werkt Ekosiet op verzoek en in samenspraak met opdrachtgevers ook aan bijzondere vormgevingen zoals schoorstenen en boom- en plantenbakken of banken die de uitstraling hebben van natuursteen.

Algemeen directeur Frank Jansen en commercieel directeur Hans Kroon leidden het bezoek rond en vertelden enthousiast over de toepassingen van gegoten composietsteen en de ontwikkelingen van het bedrijf dat kan bogen op 30 jaar ervaring. Innovatie staat bij Ekosiet hoog in het vaandel. De producten die de Dodewaardse fabriek verlaten bestaan voor 90 procent uit natuurlijke grondstoffen. Voor het gieten van composietsteen worden op maat gemaakte bekistingen gebruikt.

Ekosiet biedt momenteel werk aan ruim 25 mensen en is voortdurend op zoek naar enthousiast personeel dat bereid is zich in te zetten voor het bedrijf dat ook graag maatschappelijk betrokken is.