Publicatie: Bouwproducten.nl | maart 2015

‘Uitstraling, duurzaamheid en esthetiek’

Wekelijks rijden de vrachtwagens van Wesselink Kozijnen richting de bouw in Bussum waar 40 woningen worden voorzien van nieuwe houten kozijnen. Dorpelleverancier Ekosiet en Kozijnenfabrikant Wesselink Kozijnen zijn er in geslaagd samen kwalitatief hoogwaardige gevelelementen te produceren.

Wesselink Kozijnen is een vooroplopende producent van kozijnen, ramen en deuren. Zij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige binnenstedelijke renovatie. Algemeen directeur John Postma is een groot voorstander van samenwerking: “In deze branche zijn maatwerk en timing essentieel. Dit kun je alleen bereiken door samen te werken met andere specialisten, die meedenken en zich flexibel opstellen.”

 

Cruciaal is wel het vinden van de juíste partners. “Dit was één van de redenen dat we in Dodewaard uitkwamen. De dorpels van Ekosiet voldoen aan alle eisen van onze klant; het vakmanschap en de manier van werken sluiten direct aan bij ons,” aldus Postma. De drie eisen waar de dorpels voor dit gezamenlijke project aan moesten voldoen zijn uitstraling, duurzaamheid en het esthetische aspect. Hans Kroon, directeur Ekosiet: “Wij hebben vanaf het begin harde randvoorwaarden aan ons product gesteld, en ons product doorontwikkeld totdat het perfect was. Ons product bestaat voor 90% uit natuurlijke materialen en onze kernwaarden zijn schoonheid, hardheid en functionaliteit.”

 

Met de ‘Marble Black’ variant, die nauwelijks van natuursteen te onderscheiden is en de ‘Ekosiet ISO-uitvoering’ in het standaard assortiment voldeed Ekosiet al snel aan de eerste twee eisen, uitstraling en duurzaamheid.. De goede onderlinge samenwerking tussen Ekosiet en Wesselink Kozijnen tijdens de ontwerpfase van de specifieke dorpels en neuten heeft er voor gezorgd dat ook aan de derde eis, esthetiek, kon worden voldaan. Kroon: “Een samenwerking waar we met recht trots op mogen zijn!”