Publicatie: Profiel Magazine | februari 2015

Wij zijn geen eendagsvlieg

Ekosiet is leverancier van producten van gegoten composietsteen, zoals dorpels, waterslagen en spekbanden. In de fabriek in Dodewaard is het een drukke bedoeling. Een pallet dorpels wordt door een heftruck op een vrachtwagen geladen, terwijl verderop directeur Hans Kroon een klant een rondleiding geeft langs de nieuwe productielijnen.

Grootschalige investeringen van Nedvest Capital in moederbedrijf PP Gevelbouw zorgden voor een gestage start van Ekosiet vorig jaar. Hans Kroon: “We kregen vaak vragen van klanten of we niet seriematig dorpels en afbouwproducten konden leveren. Vanwege continuïteit van eigen bedrijf wilde men niet te afhankelijk zijn van een enkele leverancier. Twee jaar geleden zijn we het plan vorm gaan geven en sinds vorig jaar leveren we de producten uit. Sindsdien gaat het hard.”

Ekosiet dorpels bestaan voor meer dan 90% uit natuurlijke materialen. Kroon: “We wilden met ons product terug naar de basis, schoonheid, hardheid en functionaliteit. Geen goedkope oplossingen maar kwaliteit en duurzaamheid. Dat sluit ook aan bij de wensen van architecten.”

Naast de meest verkochte massieve dorpel levert Ekosiet ook de ISO-dorpel, die naast een hoge isolatiewaarde niet alleen licht van gewicht is, maar ook makkelijk te verwerken middels boren en zagen. Kroon: “Het feit dat je de spouwlat rechtstreeks op de dorpel kan schroeven is een directe meerwaarde voor de timmerfabriek.”

Ekosiet is volledig KOMO gecertificeerd

Kroon: “De industrie en aannemerij hebben uitdagende tijden achter de rug en die tijden zijn nog niet voorbij. Ik wil met Ekosiet een partner met en voor hen zijn. Ondanks onze 35 jaar ervaring zijn we een relatieve nieuwkomer. We moeten voor elke order dus harder lopen dan de gevestigde orde. Ik bedenk me wel tien keer voordat ik zeg dat iets niet kan of dat iets langer duurt. Gelukkig is ons productieproces van oudsher ingericht op flexibel produceren en een beetje maatwerk is al helemaal geen probleem. Kom maar op!”

Week van de Bouw, Geveltotaal beurs, hal 4, stand A073